Sharada
Image default
Woningen

Is de verkoopprijs de verkoopprijs?

Sommige promotors voegen verschillende supplementen toe aan de eindfactuur, dus de uiteindelijke prijs die u voor het artikel betaalt, is eigenlijk veel hoger dan de oorspronkelijke vraagprijs. Een listige truc. Natuurlijk zijn niet alle promotors er geschikt voor, maar als koper let je hier beter op …

Het kopen van onroerend goed is voor de meeste mensen een ongebruikelijke taak. Voor veel mensen gebeurt het maar één keer in je leven. Daarom kan het belang van de grootste aankoop niet worden overschat. Maar is de verkoopprijs de verkoopprijs?

Wanneer iemand op zoek gaat naar een huis, is de eerste parameter: verkoopprijs! Gezien de algemene regels voor de registratie van bestaand vastgoed en de btw-principes voor nieuwbouw zoekt iedereen naar woningen die binnen het budget haalbaar zijn.

Daarom is het in principe duidelijk dat elke koper weet aan welke voorwaarden hij moet voldoen. Sommige vastgoedontwikkelaars hebben echter mazen in de wet wanneer de vraagprijs van advertenties lager is dan de werkelijke vraagprijs. Dit is een simpele optelling van kosten die niet in de verkoopprijs zijn inbegrepen.

algemeen

De fiscale regelgeving met betrekking tot de aankoop van onroerend goed is transparant en duidelijk. Bij de aankoop van bestaand onroerend goed geldt altijd het registratierecht. Deze verschillen per locatie:

Brussel: 12,5% van de aankoopprijs

Vlaanderen: 10% van aankoopprijs

Wallonië: 12,5% van de aankoopprijs

Als de oppervlakte van het huis klein is en het alleen om huizen gaat, kunnen deze registratiekosten worden verlaagd. Bepaalde voorwaarden en kunnen niet afwijken.

Ook voor nieuwbouw is het duidelijk. Bij aankoop van een nieuwe woning moet de woning voldoen aan de btw-regelgeving. In sommige gevallen zijn de grondwaarde en de bouwwaarde van gebouwen met GW-registratierechten onderverdeeld, terwijl die met een BTW van minder dan 21% onderverdeeld zijn. Als de grondeigenaar dezelfde is als de gebouweigenaar, moet de btw van het hele huis minder dan 21% bedragen.

Helaas moeten we concluderen dat dit niet altijd correct is. Er zijn mazen in de wetgeving om ervoor te zorgen dat prijzen geen prijzen zijn! Verhoog de aankoopkosten door extra kosten toe te voegen die niet zijn inbegrepen in de verkoopprijs. Deze worden uiteraard altijd getoond tijdens de dialoog met de verkoper. Het begin van de dialoog was echter gebaseerd op een financiële techniek waardoor de gepubliceerde vraagprijs lager leek te zijn dan de werkelijke verkoopprijs.

Als je kijkt naar aankoop van onroerend goed. Controleer voordat u tot aanschaf overgaat alle kosten en informeer volledig. Het is altijd onduidelijk wie deze kwetsbaarheden heeft toegepast, maar in het eerste gesprek is de verkoper verplicht deze kwetsbaarheden te melden.

https://be.propenda.com/keyword/te-koop.html