Sharada
Image default
Health / Alternative

Led lampen T5 gebruiken in de garage

Heb jij een grote garage waar je vaak in klust, of gebruik je het voor de opslag van bijvoorbeeld boodschappen of een koelkast? Dan gebruik je deze ruimte vaak voor zowel korte als langere periodes. Waarschijnlijk is het je dan ook opgevallen dat veel van de traditionele verlichting die hier wordt gebruikt suboptimaal is voor jouw doeleinden.

Door gebruik te maken van led lampen in plaats van traditionele lampen kan je alle problemen die je hiermee hebt oplossen, zonder dat er ook maar enige nadelen aan zitten. Voor dit soort grote oppervlakten kan je in principe alle soorten led verlichting gebruiken, maar wij raden je aan om gebruik te maken van de led T5. De led T5 is namelijk led verlichting opvolger van de tl buis. Ze kunnen gemakkelijk de grote oppervlakten van een garage verlichten met één of twee led lampen. Naast het feit dat led verlichting veel geld bespaard op jaarbasis zijn er nog een aantal redenen waarom de led T5 ideaal is voor de garage, wij hebben deze opgesomd.

1. De led T5 heeft geen last van temperatuur wisselingen

 

De reden waarom veel lampen in de garage zo vaak vervangen moeten worden is omdat traditionele tl-buizen en spaarlampen niet goed om kunnen gaan met temperatuur wisselingen. De manier waarop dit licht gemaakt wordt is niet geschikt voor lage of hoge temperaturen. Een led T5 heeft hier echter geen last van. Het geheim hiervan zit hem in de essentie van led verlichting.

Het grote voordeel van led lampen is dat ze ontzettend efficient zijn in het opwekken van licht uit elektriciteit. Hierbij wordt in principe geen enkele warmte ontwikkeld. Als gevolg kunnen led lampen op 100% van hun kunnen functioneren bij temperaturen ver onder 0. Maar ook ver boven de 20-30 graden blijven ze uitstekend branden. Deze temperatuur schommelingen zullen geen invloed hebben op de levensduur, ideaal voor bijvoorbeeld een garage.

 

 

2. De led t5 gaat direct aan en knippert niet en maakt geen geluid

 

Het grote nadeel van normale tl buizen in de garage is vooral merkbaar als je hier even kort moet zijn om bijvoorbeeld iets uit de stalling te pakken, het licht gaat niet direct aan en het knippert een tijdje. Dit komt omdat de lamp even op moet warmen voordat het werkt. Zodra deze aan is zal het ook een vervelende hoge piep geven.

De led T5 draagt beide aspecten niet. Dit wil zeggen dat deze led verlichting direct aangaat wanneer je de schakelaar omhaalt, en het ook geen irritant zoemend geluid zal maken. Ideaal voor zowel een kort als lang bezoek aan jouw garage.

 

 

https://www.leds-depot.be/

Gerelateerde artikelen

Bereken de hoogte van uw letselschade vergoeding!

Gezond lichaam

Terug naar je kracht met mindfulness