Sharada
Image default
Health / Alternative

Led verlichting plaatsen met MR16 fitting

Op het gebied van verlichting zijn er in de afgelopen jaren aardig wat ontwikkelingen geweest. Zo hebben de led lampen in grote mate de reguliere lampjes vervangen. Mensen kopen massaal led verlichting in plaats van de klassieke gloeilampjes. Deze hebben de afgelopen tijd namelijk een ‘slecht’ imago gekregen omdat ze slecht voor het milieu zijn en totaal niet zuinig zijn. Led verlichting brengt een aantal fijne voordelen met zich mee en zorgt voor een hele nieuwe ontwikkeling op het gebied van verlichting.

Zo is er bijvoorbeeld de variant led mr16. Dit lampje is stijlvol en kan bij verschillende aanbieders worden gekocht. De lampjes zijn geschikt voor uiteenlopende doeleinden en situaties en geven een prettig licht af. Kwalitatief gezien zijn deze led mr16 lampjes zo goed dat ze in de meeste gevallen halogeenverlichting perfect kunnen vervangen. Er wordt geen licht verloren, wat dus een goed voordeel is als je verlichting van halogeenkwaliteit wilt hebben. Ook de lichtkleur van de lampjes is hetzelfde en ook daar is dus geen verschil te merken.

Een ander voordeel van de led mr16 is dat het qua kosten een hoop kan schelen. De aanschaf ervan is misschien ietsje hoger dan reguliere verlichting maar uiteindelijk levert dit meer op. En eigenlijk is de aanschafprijs helemaal niet zo hoog. Voor minder dan tien euro heb je bijvoorbeeld al zo een lampje. Zo een led lampje gaat in de meeste gevallen tot wel 30000 uren mee, waardoor je ze erg zelden hoeft te vervangen. Dit kan vooral een groot voordeel zijn als het lampje zich op een plek bevindt waar je niet zo goed bij kan. Eenmaal een led mr16 lampje erin gedraaid, en je hoeft er een geruime tijd niet meer naar om te kijken. Het energieverbruik is ook lager dan reguliere verlichting, waardoor ook dit voor extra besparing zorgt.

Online kun je deze led verlichting gemakkelijk bestellen en in de meeste gevallen is zelfs de verzending gratis, waardoor je hier dus niets extra aan moet uitgeven. Ze bestaan in de varianten klassiek en dimbaar. Dimbaar is vooral handig als de lampjes komen te hangen in een ruimte waar het licht gereguleerd moet worden. Overweeg dus eens om een led mr16 lampje aan te schaffen als je toe bent aan nieuwe verlichting. Het is een fijne led verlichting die voor een aangename sfeer zorgt. Je hoeft ook geen voorbereidingen te treffen, je kunt de lamp gewoon daar gebruiken waar de oude heeft gezeten. De voordelen zijn prominent aanwezig en het kan eigenlijk niet verkeerd gaan!

http://www.leds-depot.be/

Gerelateerde artikelen

Modernisering van de auto

Led lampen T5 gebruiken in de garage

Informatie over een kincorrectie