Sharada
Image default
Aanbiedingen

Autoruitschadebij het kopen en verkopen van auto's: wat dan nog?

prijzen tweedehands auto

Is het kopen of verkopen van gebruikte auto’s of beschadigde ruiten? Het lijkt niet aantrekkelijk, maar precies weten waar je op moet letten, kan een bijzonder aantrekkelijke transactie zijn!

Weinig mensen zijn tevreden met de beschadiging van het glas. Bent u op zoek naar een kans of gaat u uw huidige auto verkopen, dan is raamschade nog vervelender. Zeker als je niet precies weet waar je op moet letten. Wanneer kunnen bijvoorbeeld ramen beschadigd raken? Wat zijn de kosten voor het vervangen van de complete voorruit van uw auto? Dit lijkt misschien moeilijk, maar als u over de juiste informatie beschikt, is het kopen en verkopen van auto’s met beschadigde ruiten geen probleem meer.

Volgens: Hoe ernstig is de glasschade?

Als het raam ernstig beschadigd is, zal het raam van gehard glas barsten. In de meeste gevallen heeft dit te maken met beschadigde of gebroken zijruiten. Deze ramen kunnen nooit worden gerepareerd omdat er niets te repareren is. De zijruiten moeten onmiddellijk worden vervangen om de inzittenden comfortabel en veilig te houden. Ramen zijn ook nodig om te voorkomen dat er vocht in de auto komt.

Als het gaat om schade aan de voorkant, wordt het ingewikkelder. Deze ruiten zijn gemaakt van hard glas. Dit betekent dat er sterren of scheuren in het glas kunnen zitten, of dat er scheuren in het glas kunnen komen. Dit is lang niet altijd een probleem. Volgens de RDW kunnen er meerdere belletjes op de voorruit komen, beschadigd of verkleurd zijn, zolang de omvang beperkt is. Maar – dit is echt belangrijk – de schade mag zich niet in het gezichtsveld van de bestuurder bevinden en er mogen geen takscheuren zijn.

Als het raam beschadigd is of de scheur vertakt is in het gezichtsveld van de bestuurder, weigert de APK. De reden is simpel: het licht wordt op onvoorspelbare wijze gereflecteerd in de beschadiging van het vensterglas, waardoor de bestuurder mogelijk blind wordt tijdens het rijden. Omdat dit tot een gevaarlijke situatie kan leiden, wordt bijna altijd geweigerd om de auto met een beschadigd raam in het gezichtsveld van de bestuurder achter te laten.

Voorbeeld 1: De auto heeft het raam buiten het gezichtsveld van de bestuurder beschadigd

U (vond) de voorruit van een auto is beschadigd, maar deze schade ligt niet in het gezichtsveld van de bestuurder, noch is het een probleem van takscheuren. In dit geval is het niet altijd nodig om de voorruit onmiddellijk te vervangen. Desalniettemin moeten de volgende factoren in overweging worden genomen:

Aluminium gecoat raamglas oxideert wanneer er vocht in het aluminium komt. Hierdoor ontstaan ​​witte vlekken in het autoglas.

Er kunnen scheuren en kloven in de voorruit ontstaan, waarna de voorruit moet worden vervangen.

Voorbeeld 2: De auto heeft beschadigde ruiten in het gezichtsveld van de bestuurder

Als u een auto met beschadigde ruiten in het gezichtsveld van de bestuurder wilt verkopen, zijn er ongeveer twee opties. U kunt uw auto verkopen zoals hij is, omdat potentiële kopers rechtstreeks aan de auto werken, dus de prijs die door potentiële kopers wordt aangeboden, is veel lager. De auto zal immers de volgende keuring niet halen. De tweede optie is om de voorruit te vervangen voordat u de auto op de Autoscout24 plaatst, zodat u een hogere prijs kunt aanvragen.

Heeft u zojuist een gebruikte auto of gebruikte auto gevonden, maar heeft u schade aan het raam op de voorruit opgemerkt? Controleer dan eerst of de schade in het gezichtsveld van de bestuurder zit en of er takscheuren zijn.

Als er takscheuren of vensterglasschade optreden in het gezichtsveld van de bestuurder, moet het vensterglas worden vervangen. U kunt proberen een lagere prijs voor de auto te geven, of u kunt voorstellen dat de verkoper de kosten van het vervangen van de voorruit deelt. Zeker als je geen merkdealer kiest, is dit een interessante optie omdat de kosten nog duidelijk zijn.

Schade aan het vensterglas is een direct probleem: wat nu?

Er is geen groot probleem met beschadigde ramen. Hier vindt u vensters voor alle verschillende typen en modellen. De prijs van zo’n autoglas is veel lager omdat er geen merklogo op autoglas staat. Bovendien zijn de ramen dezelfde als die u bij merkdealers aantreft.

Dankzij de goedkope ramen is raamschade geen probleem meer wanneer u een auto wilt kopen of verkopen. Zeker nu weet je precies waar je op moet letten bij het vinden of verkopen van een auto met beschadigd glas!

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/56-cng-is-erg-heet-maar-klopt-het/