Sharada
Image default
Bedrijven

De kosten van een trouwerij

Uw trouwerij komt eraan. U bent langzaam bezig om alle kosten onder elkaar op papier te zetten maar bent bang dat u wellicht iets vergeet. In dit artikel zullen we verder ingaan op de verschillende kosten die u kunt verwachten.

Waar moet u op letten?

De eerste kosten komen eigenlijk al om de hoek kijken bij de eerste stap, namelijk de verloving. Hoeveel geld u daadwerkelijk kwijt bent aan een ring of ander verlovingssieraad is natuurlijk aan u. Dit kunt u zo duur maken als u wilt. Wanneer er een ja-woord is gegeven is het tijd om de juiste kledij te gaan aanschaffen. Een pak of een jurk brengen ook flink wat kosten met zich mee. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de ring, maak zelf een overweging hoeveel geld u hieraan wilt besteden. We hebben het over ongeveer 2000-4000 euro.

De volgende stap zijn dan de daadwerkelijk trouwringe. Deze verschillen tussen de 200 en 2000 euro. Een gemiddelde prijs die u zou kunnen aanhouden voor de begroting is 1500 euro voor een set.

Dan komt het feest! Maak voor uzelf de afweging of u het feest op een externe locatie wilt houden of thuis. Hiermee kunt u mogelijk geld uitsparen. Een aantal mogelijke kostenposten voor het feest zijn de uitnodigingen, de decoratie, de taart, eten en drinken of een buffet en wellicht een fotograaf. Gemiddeld komt u dan toch al snel uit op een 15.000 euro. Een huwelijksreis nemen we dan niet mee in dit plaatje.

 

Hoe te financieren

Al met al stapelen de kosten zich aardig op. Nogmaals: u kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Wellicht heeft u al een tijd geld opzij gezet voor dit feest of geld ontvangen van familie. Dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker. Mocht dit niet zo zijn kunt u ook geld lenen. Op deze manier hoeft u nergens op te besparen voor uw grote dag.

Geld lenen houdt in dit geval in een huwelijkslening aan te vragen. Deze lening kan u geld verschaffen om uw kledij, feest en wellicht huwelijksreis van te betalen. Maak vooraf met bovengenoemde aandachtspunten een goede indicatie van hoeveel geld u verwacht nodig te hebben. Dit voorkomt verrassingen achteraf.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/