Sharada
Image default
Gezondheid

De voordelen van bietensap

Wanneer je bietensap drinkt en mensen dit zien kijken ze vaak raar op. De meeste mensen is niet erg bekend met bietensap of andere sapjes die gezond zijn voor je lichaam. Wanneer je bietensap drinkt is dit niet alleen gezond voor je lichaam maar ook voor je geest. Door middel van bietensap krijg je veel voedingsstoffen binnen en krijgt je lichaam een oppepper. Het sap is gezonder als je denkt en in dit artikel leggen we uit waarom je bietensap moet drinken!

Waarom zou je bietensap drinken?

Het bietensap van sapje is een erg lekker drankje voor tussendoor. Maar is bietensap gezond? Het bietensap van Sapje wordt gemaakt van de knol en eventueel van de bladeren van de Beta vulgaris plant, ofwel de rode biet. Deze groente is oer-Hollands en is erg populair geworden in de afgelopen jaren. In de knollen zitten namelijk veel gezonde voedingsstoffen en het krachtige sap smaakt heel aards. In bietensap zitten bijvoorbeeld de vitamines A, B6, C, en K. Daarnaast bevat de knol ook ijzer, foliumzuur, mangaan, koper en fosfor. Ook kalium kan in de plant worden gevonden.

De knol van de rode biet bevat het natuurlijke mineraal ijzer, dat helpt bij het aanmaken van hemoglobine en rode bloedcellen. Dit draagt bij aan een natuurlijk transport van zuurstof in je lichaam. Zo behoud je een sterk immuunsysteem. Daarnaast bevat de rode biet ook vitamine C die de opname van ijzer in je lichaam stimuleert. Daarnaast is de sap goed voor je bloeddruk. Het kalium in de knol draagt bij aan het behouden van een normale bloeddruk.

Door de vitamine B in het bietensap wordt je energieniveau ondersteund en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daarnaast helpt het sapje ook bij het bijdragen aan een mooie egale huid door de Vitamine C die in het drankje zit. Daarnaast zorgt het mineraal koper er ook nog eens voor dat de pigmentatie in je huid normaal blijft. Het drinken van bietensap kan dus erg veel positieve gevolgen hebben op je lichaam. Daarnaast is het ook nog eens een lekker drankje voor tussendoor!

De voordelen van sapjes

Wanneer je een actieve dag hebt kan je vaak snel uitgeput of vermoeid raken. Bietensap kan werken als een uitstekend sportdrankje dat je kan gaan drinken voordat je begint aan een work out. Zo kan je op een natuurlijke manier extra energie krijgen en zo meer motivatie om te gaan sporten. De stoffen van het sap houden je lichaam gezond en fit. Bietensap is ook de ideale dorstlesser tijdens of na een heftige sportsessie!

Het sap van sapje is gemaakt van natuurlijke stoffen waardoor het natuurlijk erg gezond is voor je lichaam. Het is een lekkere en gezonde vervanger voor verschillende soorten frisdrank. Wanneer je een soort sap niet lekker vindt kan je gemakkelijk een ander sapje vinden die even goed is voor je lichaam en die je wel lekker vindt. Deze sapjes zijn de ideale dorstlessers en dragen bij voor een betere balans voor je lichaam. 

https://www.sap.je/