Sharada
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een hondenhok

De voordelen van een hondenhok

In de natuur zoeken wilde honden instinctief beschutting in de schaduw van een boom als de zon te warm is, of ze krullen zich op onder een struik of in een grot om zich te beschermen tegen ijzel en sneeuw. Hoewel huishonden vaak worden opgesloten in omheinde achtertuinen, zoeken (en hebben) ze toch van nature dezelfde bescherming tegen de elementen nodig.

Het beste hondenhok beschermt uw pup niet alleen tegen alles wat Moeder Natuur te bieden heeft, maar geeft hem ook een plek waar hij zich veilig voelt. Als een hond eenmaal vertrouwd is geraakt met een hondenhok, zal hij het van nature opzoeken als zijn “speciale plek”, een plek waar hij naartoe kan wanneer hij buiten is voor een beetje privacy en veiligheid. Een goed hondenhok moet ten minste:

  • In de winter een warm en knus plekje bieden, uit de buurt van harde wind, sneeuw en hagel.
  • Beschermende schaduw bieden tegen de felle zon in de zomer.
  • De hond een gevoel van privacy en veiligheid geven

Wat te overwegen bij het kopen van een hondenhok

Bij het winkelen voor een nieuw hondenhok, zult u een verscheidenheid aan ontwerpen, maten, vormen en prijzen vinden, maar de belangrijkste factor om te overwegen is hoe goed het hondenhok geschikt is voor uw individuele hond of honden. Houd de volgende belangrijke overwegingen in gedachten bij het winkelen.

Grootte

In tegenstelling tot mensen verlangen honden niet naar grote hondenhokken met veel vloeroppervlak. Het beste hondenhok voor uw hond is er een waar hij gemakkelijk in en uit kan stappen, waar hij net genoeg ruimte heeft om in te staan zonder te hoeven hurken, en waar hij zich een beetje kan uitstrekken. Een te groot hondenhok helpt niet om de lichaamswarmte van uw hond bij koud weer vast te houden en geeft hem niet dat knusse holgevoel. Een te klein hok kan hem een benauwd gevoel geven. De volgende stappen laten zien hoe u uw hond kunt opmeten om de juiste maat huis te bepalen. Veel hondenhokken worden algemeen aangeduid als “klein”, “middelgroot” of “groot”, terwijl andere worden gedefinieerd aan de hand van het gewicht van de hond. In beide gevallen zijn de individuele afmetingen meestal te vinden in de beschrijving van het product.

Ventilatie

De meeste hondenhokken zorgen voor voldoende ventilatie via de open deur, maar als u van plan bent uw hond tijdens warm weer in zijn huis te houden, helpt het om extra ventilatieopeningen te hebben om een dwarswind te krijgen. Als een hondenhok met extra ventilatie wordt geleverd, is dat vaak in de vorm van open spleten onder de dakrand of een decoratief raam. Ventilatie is minder wenselijk als de hond tijdens koude winters in het hondenhok verblijft, en als dat het geval is, zoek dan een raam dat kan worden gesloten om tocht buiten te houden, en overweeg een hondenluik over de deur te plaatsen om de koude wind en sneeuw buiten te houden.

Isolatie

Net als in een menselijk huis, zal een hondenhok comfortabeler zijn als het geen extreme temperaturen kent. Omdat hondenhokken open deuren hebben, is het echter moeilijker om te voorkomen dat het binnen koud wordt. In plaats van te proberen alle tocht buiten te sluiten, heeft een hondenhok dat ontworpen is voor koude klimaten baat bij de dubbele wand, die een luchtruimte creëert tussen de binnen- en buitenwand, waardoor de warmteoverdracht wordt beperkt. Bovendien worden sommige hondenhokken geleverd met isolatiepakketten die de hond helpen zijn lichaamswarmte te behouden wanneer de buitentemperaturen dalen.

Montage vereist

Het in elkaar zetten van een nieuw hondenhok is meestal vrij eenvoudig; veel hondenhokken van gegoten plastic worden in twee stukken geleverd en klikken in elkaar, terwijl sommige van de meer uitgebreide houten hondenhokken met extra’s zoals een veranda of een trap naar een bovendek meer montage vereisen. Dit type huis wordt geleverd met montage-instructies en vereist meestal een schroevendraaier – de schroeven worden meegeleverd. Meestal kan de huiseigenaar een hondenhok in minder dan een uur in elkaar zetten.

Optionele structurele kenmerken

Honden houden misschien niet zo van stijl als hun baasjes, maar als u op zoek bent naar een trendy hondenhok, dan zijn er superleuke exemplaren met een unieke architectuur. Veel hondenhokken volgen nog steeds de “Snoopy”-stijl – een doosvormig huis met een puntig zadeldak – maar hondenhokken in gegoten plastic koepel- of “iglo”-stijl zijn ook populair. Een paar optionele kenmerken kunnen het overwegen waard zijn.

Zowel een hond en een kat hebben een hok nodig. Koop een kattenhuis voor uw kat!