Sharada
Image default
Vakantie

Dingen om te ontdekken in Pescara met een huurauto

Pescara is de hoofdstad van de provincie Pescara, gelegen in de regio Abruzzo in Italië. Gelegen aan de Adriatische kust aan de monding van de Aterno-Pescara rivier, is Pescara een vaak genegeerde toeristische bestemming in Italië. Pescara is een prachtig ontwikkelde badplaats die je zeker moet bezoeken als je in Italië bent. De grootste stad van deze provincie, Pescara, heeft zelfs een van de grootste jachthavens aan de Adriatische Zee.

Met een kustlijn van 20 kilometer kan de stad Pescara het beste worden verkend met een huurauto. Het is een goed idee om een auto te huren zodra je Pescara bereikt, zodat je geen problemen hebt om van de ene plaats naar de andere te navigeren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Pescara, waaronder:

  • Maggiore Pescara
  • Carflexi
  • Autoitaly
  • Hertz Pescara
  • Europcar
  • Avis
  • DiscoverCars

Je kunt online autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken of zelfs je hotel vragen om vergelijking te maken en de beste autoverhuurdienst voor je te selecteren. Behalve de hierboven vermelde autoverhuurbedrijven zijn er nog vele andere zoals Avis, Surprice, Enterprise, Keddy By Europcar, Flizzr, Green Motion, InterRent, Dollar, Sixt, Payless, Budget, Alamo, Firefly, Goldcar, National, Europcar, Hertz, Thrifty, etc. Er zijn ook bedrijven die vanaf de luchthaven opereren. De meeste toeristen in Pescara geven de voorkeur aan het gebruik van een huurauto, omdat ze zich dan minder zorgen hoeven te maken over het lokale openbare vervoer.

Nu dat je een huurauto hebt, zijn hier een aantal van de leukste dingen om te bezoeken in Pescara.

1. Maak een wandeling over de Ponte del Mare

De wandeling over de Ponte del Mare is een prachtige ervaring, vooral als je rond zonsondergang gaat. Omgeven door prachtige stranden en de zee aan de ene kant en de bergen in de verte, is het uitzicht vanaf de Ponte del Mare absoluut magnifiek. Met gescheiden rijbanen voor fietsers en voetgangers is dit een must. En met een heldere hemel kan je genieten van het prachtige uitzicht.

2. Ontdek de haven van Pescara

De haven van Pescara is een prachtige plek om te verkennen als je wilt zien hoe een haven functioneert. Je ziet hier veel vissersboten en commerciële schepen klaarliggen met lieren en netten. Je vindt er ook verschillende modern ogende trabucchi vissershutten die op betonnen golfbrekers balanceren en voor een uniek schouwspel zorgen. Tegenover de trabucchi staat een prachtig reuzenrad, de Routa Panoramica met felgekleurde gondels die perfect zijn voor gezinnen en kinderen.

3. Geniet van de stranden

Pescara heeft een kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 20 kilometer. Deze brede, gouden zandstranden strekken zich zowel ten noorden als ten zuiden van Pescara uit. Je kan je huurauto gemakkelijk in het centrum parkeren, want dit is de enige Italiaanse stad waar de stranden zo dicht bij het stadscentrum liggen. De stranden zijn druk gedurende de zomermaanden en er zijn veel winkels en restaurants op loopafstand van de stranden.

Als je de stranden buiten de zomermaanden bezoekt, is een wandeling over de promenade van de Viale della Riviera een waar genoegen. Hier vind je enkele van de meest creatieve en bizarre namen op de vele openbare voorzieningen in privébezit. Je vindt er veel verwijzingen naar de verschillende planeten, sirenen, zeemeerminnen, constellaties en andere mythologische wezens.

https://www.autoitaly.nl