Sharada
Image default
Aanbiedingen

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

In Nederland wordt affiliate marketing met de dag populairder en daarom laten ook veel mensen een Affiliate site laten maken. Het is een vorm van online marketing waarbij je producten van andere bedrijven gaat verkopen. Hiervoor krijg je een bepaald percentage van de aanschafwaarde. Ook de extra artikelen die klanten bestellen wordt daarbij opgeteld. Dit bedrag kan zomaar oplopen tot een paar honderd euro per maand als je slechts 4 uur per week eraan besteed. 

Je hoeft geen fysieke voorraad in te kopen en de enige aanschaf die je moet doen is het bouwen van een website of webshop. Hierdoor is het laagdrempelig voor de mensen en je kunt er ook behoorlijk succesvol mee worden. Er zijn mensen die hun blog omtoveren tot zo’n site en wel duizenden euro’s per maand verdienen. Puur door een verhaal in eigen woorden om te zetten van een product of dienst. Maar ook door het delen van een eigen ervaring. De affiliate programma’s en netwerken zijn 9 van de 10 keer gratis. Hierbij krijg je ook toegang tot voldoende feeds, banners en promotiematerialen. Je kunt zelfs bij sommige aanbieders een vergelijking script downloaden. Een bezoeker hoeft dan alleen te zoeken naar een rode trui en dan krijgt hij of zij van goedkoop naar duur te zien.

Linkbuilding toepassen op je website

Om meer bezoekers te trekken kun je gebruik maken van het
Linkbuilding blog netwerk. Het kopen van blogs kan al vanaf €7,50. Als je ze zelf schrijft dan is dit niet veel geld om je affiliate site onder een breder publiek bekend te maken. Ons advies is wel om een content creator hiervoor in te huren. Hij of zij kan namelijk SEO geoptimaliseerde teksten schrijven en deze aanvullen met foto’s en video’s zodat het ook opvalt. De tarieven hiervoor verschillen van 2 tot 10 cent per woord daarvoor. Echter is dit zeker de moeite waard, want linkbuilding is de meest effectieve methode om een goede positie in de zoekmachine te bereiken.

Maak gebruik van de AffiliateHeld plugin

Wij maken voor al onze affiliate websites gebruik van de AffiliateHeld plugin. Deze plugin stelt je in staat om producten toe te voegen aan de website op basis van het EAN nummer. Eventueel kun je ook de zoekfunctie gebruiken als je geen EAN nummer krijgt bij het affiliate netwerk. Vervolgens kun je in een bericht of een pagina een prachtige productweergave genereren. Dit doe je door een shortcode of de AffiliateHeld button te gebruiken. Zo kun je ook aan een bestaand blog met een druk op de knop affiliate artikelen tussen je blogs plaatsen. 

Naar onze mening is er geen eenvoudigere plugin voor een WordPress website als deze. Als je lid bent van meerdere netwerken dan kun je ook een vergelijking laten zien aan de klanten. Zo kunnen zij zelf bepalen bij welke winkel ze dit kopen. Maar natuurlijk kiezen ze het meest voor de goedkoopste. Door prijsverschillen te laten zien verhoog je jouw conversies.