Sharada
Image default
Zakelijke dienstverlening

Je eigen WordPress website beginnen

Je eigen WordPress website beginnen

Wereldwijd laat ruim 33% een WordPress website laten bouwen. Dit omdat het een van de meest uitgebreide CMS systemen op de wereld is. WordPress stelt je in staat om ook zonder technische kennis een website bij te houden. Zo hoef je alleen design te laten maken en vul je later zelf de artikelen toe aan een webshop of je schrijft een nieuw bericht zonder zorgen over het design. Als je kijkt naar alle CMS websites die er gemaakt zijn dan is het marktaandeel van WP zelfs 64%. Daarnaast kun je als ondernemer ook makkelijk de prijzen aanpassen van een artikel. Hierdoor bespaar je honderden euro’s per jaar omdat je niet voor ieder dingetje een webdesigner hoeft in te schakelen. Daarnaast kun je met een plugin de website ook weergeven in meerdere talen. Het is dus ook ideaal als je internationaal succes wil behalen.

Waarom kiezen zoveel mensen hiervoor?

WordPress is een Open Source Content Managment System (CMS) en dat betekent dat het gebruik helemaal gratis is. Eventueel kun je meerdere functies aan de website toevoegen zowel betaald als gratis. Het integreren van betaalmethodes is ook heel eenvoudig. Hierdoor kun je het klanten makkelijker maken, want naast bankbetalingen zijn er ook veel mensen die met een creditcard betalen. Tevens is het ook heel eenvoudig om een website aan te passen. Het werkt namelijk met een What You See Is What You Get (WYSIWYG) bewerker. Aanpassingen zijn vaak dus direct zichtbaar waardoor fouten maken verleden tijd is. 

Omdat wereldwijd zo’n 400 particuliere en zakelijke mensen het gebruiken is het ook een van de veiligste systemen. Met regelmaat komen er beveiligingsupdates zodat je jouw site en de gegevens van je klanten kunt beschermen. Ook is er een grote community waarbij je altijd jouw vragen kunt stellen. Als je de tijd ervoor hebt is dit gratis en een webdesigner inhuren kost toch al snel 45 euro of meer per uur. Tevens zijn WordPress websites geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Het opvallen in de zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo is dus makkelijk.

Een betaalbare tekstschrijver inhuren

Om de website te vullen kun je het beste een betaalbare Tekstschrijver inhuren. Vaak hebben zij een tarief van 2 tot 5 cent per woord. Echter hebben zij de kennis hoe ze een of meerdere zoekwoorden kunnen laten opvallen in de zoekmachine. Daarnaast weten zij ook precies hoe ze een meta titel en omschrijving in moeten zetten. Veel mensen weten namelijk ook niet dat je afbeeldingen ook een omschrijving (ALT TAG) moet geven. Google Afbeeldingen is een plek waar je zeker ook in wil opvallen. Steeds meer mensen zoeken visueel en de aandacht wordt dan getrokken op het juiste moment.