Sharada
Image default
Health / Alternative

Kettlebell Swing

Door vele olympische topsporters wordt de kettlebell swing als een van de beste kettlebell oefeningen benoemd. Dit komt omdat je je essentieele spieren traint met de swing. Zo train je je bilspieren, glutes, harmsting, buikspieren, rug en je schouders allemaal met de kettlebell swing. Het is wel essentieel dat je de swing op de juiste manier uitvoert. De beste uitvoering en houding kun je vinden op de kettlebellsportschool.nl.

 

Bij elke oefening in de sportschool is het van belang om de juiste houding te hebben. Houding gaat altijd voor het aantal kilo’s dat je kunt slingeren. Het is leuk voor je ego om veel gewichten te kunnen tillen, maar niet voor je gewrichten en je spieren. Het is ook slechts van korte beloning om al die zware kilo’s te tillen. Je vrienden kijken misschien even van je op, maar het is niet optimaal voor je sportdoelen zoals afvallen of spiergroei. Juist de juiste tactiek is belangrijk en de kettlebell sportschool wil je daar mee helpen.

 

Zo hebben we een artikeltje over bulken die jou alle ins en outs verteld over hoe je spiermassa aan kan komen. Wij hebben zelf al 5+ jaar ervaring in de sportschool en zelf tal van fouten gemaakt, heel vaak vallen en opstaan, tegen plateaus aanlopen en toch weer door veel te leren en te lezen onze doelen gehaald. Wij vinden het dan vooral belangrijk om jou bij al je sportdoelen te kunnen helpen. Alleen haal je het namelijk nooit! Ook wij hebben veel advies gehad van iedereen om ons heen in de sportschool. Dus als je nieuwsgierig naar kettlebells bent, neem vooral een kijkje want je vindt hier alles om met de juiste voeding en training je sportdoelen te verbreken. Succes!

 

Zo vind je tal van pagina’s over kettlebell oefeningen, kettlebell schema’s en allerlei advies over voeding. Vooral de meest bekende oefening de kettlebell swing raden we je aan om te kijken. Dus klik hier om naar De Kettlebell Sportschool te gaan.

 

https://kettlebellsportschool.nl/oefeningen/kettlebell-swing/