Sharada
Image default
Health / Alternative

Rode wijn: wel of niet goed voor je?

Heel veel Nederlanders zijn dol op lekkere rode wijn. Het is dan ook een veel bestelde wijn in restaurants, op het terras maar ook bij een slijterij of supermarkt. Aangezien deze rode wijn zo populair is, hebben veel mensen hier een mening over. De een is er van overtuigd dat een rode wijn heel gezond voor je is en dat het niets kwaad doet, terwijl de ander zeker weet dat het niet gezond voor je is en dat je een glas rode wijn dus beter kunt laten staan. Aangezien de meningen hier erg verdeeld over zijn, gaan wij in dit artikel beide kanten eens belichten.

Wat is rode wijn precies?

We beginnen bij het begin, wat is precies rode wijn en hoe wordt deze wijn gemaakt. Een rode wijn wordt gemaakt door het fermenteren en persen van donkergekleurde hele druiven. Rode wijnen zijn er in verschillende soorten, die variëren in smaak en kleur. De ene wijn is wat zoeter dan de ander, en sommige wijnen zijn wat lichter of donkerder van kleur. Veel voorkomende rode wijnen zijn Shiraz, Merlot, Cabernet sauvignon, Pinot noir en Zinfandel. Gemiddeld hebben deze rode wijnen een alcoholpercentage tussen de 12% en 15%.

Wel of niet gezond?

Uit onderzoek is gebleken dat rode wijn wel degelijk goed is voor de gezondheid. Dit komt door het hoge percentage krachtige antioxidanten. Dit heeft een gunstig effect op de gezondheid. Geen excuus meer om een rode wijn over te slaan. Bestel daarom nu snel en voordelig rode wijn online en werk zo aan mee aan een goede gezondheid. Let wel, het houdt natuurlijk niet in dat je nu liters rode wijn moet gaan drinken op een dag. Rode wijn bevat alcohol, en hierbij geldt: drink met mate. Anders is het alsnog allesbehalve gezond voor je.

https://www.grandcruwijnen.nl/alle-wijnen/rode-wijn