Sharada
Image default
Mode en Kleding

Veel tijd? ga aan de slag in je tuin

Als u iets anders wilt dan uw huidige tuin, waarom verandert u het dan niet? Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan. En waarom wil je eigenlijk de tuin renoveren? Is een slecht onderhouden tuin de reden van de verandering, is de tuin oud en kan er wat gehorig zijn of zoekt u een andere sfeer in de tuin die beter bij de woning past?

 

Wat de reden ook is, het veranderen van een bestaande tuin kan een hele onderneming zijn. Er komt veel (fysiek) werk aan. U kunt de tuin natuurlijk zelf schoonmaken en vuil maken, maar u kunt de tuin ook opknappen en een tuinman inhuren.

Sneaker werkschoenen voor met het tuinieren?

Sneaker werkschoenen zijn perfect voor als u dingen wilt aanpassen aan uw huis waar wel een vorm van gevaar in kan zitten. Vaak onderschatten mensen hoe gevaarlijk het is op bijvoorbeeld: stenen, platen en balken. Het risico kan je erg verminderen door sneaker werkschoenen te dragen die hebben dezelfde veiligheidseisen als normale werkschoenen, maar ze zien er uit als sneakers.

Heren werkschoenen kopen

Voorbereidingen die je nodig hebt met het aanpassen van jouw tuin

U kunt uzelf een aantal vragen stellen om te bepalen wat u wilt in een tuin. U houdt bijvoorbeeld van koken, wilt ontspannen of wilt een speeltuin voor de kinderen. Er is veel mogelijk. Stel uzelf de volgende vragen om ideeën voor de tuin te bedenken:

 

  • Moet de tuin kindvriendelijk zijn?
  • Welke tuin is geschikt voor ouderen?
  • Wat verandert er de komende jaren in mijn leven dat van invloed is op de tuin?
  • Welke activiteiten zou ik in mijn tuin willen doen? (barbecue eten, ’s avonds bij vrienden zitten, zonnebaden, spelen met kinderen?)

 

Je kunt beginnen met opschrijven wat je al weet. Heb je wel eens tuinen gezien met vrienden of familie waar je stiekem jaloers op bent? Of hebben ze items die je heel graag in je tuin wilt hebben? Wat je helpt is om te identificeren en te zien welke elementen je echt wel of niet in je tuin wilt hebben. Om je te helpen hebben we hieronder een lijst met mogelijkheden voor jouw tuin samengesteld. U kunt het gebruiken om vooraf te definiëren wat u wilt.