Sharada
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij de aanschaf van een regenjas?

Waar let je op bij de aanschaf van een regenjas?

Paraplu’s en regenjassen zijn essentieel om droog te blijven op een natte dag, maar met zoveel verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt is. Een belangrijke factor is de weersvoorspelling. Als je weet dat het een warme en zonnige dag wordt, ben je waarschijnlijk beter af met een paraplu. Maar als er wind en regen wordt voorspeld, biedt een regenjas betere bescherming. Een andere belangrijke overweging is het materiaal van de paraplu of regenjas. Paraplu’s zijn meestal gemaakt van nylon of polyester, terwijl regenjassen meestal gemaakt zijn van Gore-Tex of andere waterdichte materialen. Als u veel tijd buiten in de regen doorbrengt, houdt een Gore-Tex regenjas u droger en comfortabeler dan een paraplu. Uiteindelijk is de beste manier om een paraplu of regenjas dames te kiezen de weersvoorspelling te bekijken en te beslissen welke optie de beste bescherming biedt voor de omstandigheden.

Heb je een waterdichte jas nodig of een die alleen waterbestendig is?

Voordat u een waterdicht jack koopt, is het belangrijk om na te gaan wat u nodig hebt. Zoekt u een jas die u droog houdt bij lichte regen, of een jas die u beschermt in extremere omstandigheden? Als u de jas vooral bij nat weer wilt gebruiken, hebt u een kledingstuk nodig dat volledig waterdicht is. Als u echter slechts af en toe bescherming tegen de elementen nodig hebt, kan een waterbestendig jack voldoende zijn. Waterdichte jassen zijn meestal gemaakt van Gore-Tex of een ander type waterdichte stof, en ze hebben vaak gesealde naden om te voorkomen dat er vocht doorheen sijpelt. Waterbestendige jassen daarentegen zijn meestal gemaakt van lichtere materialen zoals nylon of polyester. Hoewel ze enige bescherming tegen de regen bieden, zijn ze niet ontworpen voor langdurige blootstelling aan nat weer. Uiteindelijk hangt de beste waterdichte jas voor u af van uw individuele behoeften.

 

Waterdicht vs. Waterbestendig

Het eerste wat u moet beslissen is of u een waterdichte regenjas kind nodig hebt of een die alleen waterbestendig is. Waterdichte regenjassen zijn ideaal voor activiteiten als wandelen en kamperen, waarbij u waarschijnlijk hoe dan ook nat zult worden. Ze zijn ook ideaal voor regenachtige dagen in de stad, wanneer u niet het risico wilt lopen dat uw kleren nat worden. Waterbestendige regenjassen daarentegen zijn beter ademend en dus comfortabeler om te dragen bij zachter weer. Ze zijn doorgaans ook lichter en minder duur dan waterdichte regenjassen.

 

Ademend vermogen: Als u kiest voor een waterdichte regenjas, zorg er dan voor dat deze ook ademend is. Anders zult u zich snel bezweet en oncomfortabel voelen in uw jas. Zoek een regenjas met pitritsen of gaaspanelen voor ventilatie. 

 

Er zijn verschillende soorten sluitingen voor regenjassen, zoals drukknopen, knopen, ritsen en klittenband. Welk type sluiting voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden ritssluitingen bijvoorbeeld duurzamer dan drukknopen, terwijl anderen knopen esthetischer vinden. Zorg ervoor dat u verschillende soorten jassen past voordat u een definitieve beslissing neemt.