Sharada
Image default
Health / Alternative

EHBO cursus

EHBO cursus volgen
Stel u loopt door de stad en opeens breekt er paniek uit. Iemand heeft een hartaanval gekregen en ligt op de grond. Heeft u dan enig idee wat u moet doen?

Handel zo snel mogelijk
Als u een EHBO cursus heeft gevolgd weet u in zo’n noodsituatie precies hoe u moet handelen. In zo’n geval kan u bijvoorbeeld beter een andere omstander laten bellen naar het noodnummer en gaat u zelf beginnen met reanimeren. In de eerste minuten na een ongeval is de overlevingskans nog het grootst en is de kans op permanent letsel kleinert. In geval van een hartaanval raken de eerste hersencellen al beschadigd na ongeveer vier minuten. Terwijl een ambulance er in die situatie pas binnen 15 minuten is.

Inhoud van de cursus
Bij het volgen van een EHBO cursus leert u meer dan alleen reanimeren. U leert ook hoe u het beste kan handelen bij vergiftiging, botbreuk, brandwonden etc. Hierbij maakt u gebruik van middelen zoals een EHBO doos, zodat u de benodigde middelen meestal bij de hand heeft.

Door een EHBO diploma te halen bij Arehbo wordt u opgeleid door professionele instructeurs. Daarbij bent u dan door het oranje kruis goedgekeurd gecertificeerd. Dit betekent dat u weet hoe u moet handelen in noodsituaties en dat u dit op zo’n goed mogelijke manier kan uitvoeren.
Samen laten we het aantal onnodige sterfgevallen dalen en lopen minder mensen blijvend letsel op.