Sharada
Image default
Health / Alternative

InMotion Dans en kent u deze feitjes over breakdance al?

Breakdance is een dansstijl die is ontstaan in New York. Samen met rap, Dj’ing en graffiti is breakdance uitgegroeid tot de subcultuur Hiphop. In dit artikel bespreken we een aantal feitjes die u moet weten als u zelf een breakdancer bent! Wilt u zelf leren breakdancen? Dan kan door middel van de cursussen van InMotion Dans. Bij deze dansschool kunt u naast breakdance nog meer dansstijlen beoefenen zoals bijvoorbeeld jazz en hiphop. InMotion Dans houdt ten alle tijden rekening met het niveau en de ontwikkeling van u als danser. Bijkomend voordeel is het fit worden van het dansen. Zo wordt het dansen verheven tot een heuse work-out door middel van de groepslessen die worden gegeven!

De oorsprong van Breakdance

Breakdance is ontstaan in de achterstandswijken van New York rond het jaar 1980. Dj’s zoals Funkmaster Flash en Afrika Bambaata begonnen mixers en draaitafels te gebruiken om de break in nummers oneindig door te laten draaien. Vervolgens is breakdance ontstaan om te bewegen op deze nieuwe muziekstijl. De dans heeft verschillende soorten bewegingen. Top Rock is bijvoorbeeld de benaming voor het staand dansen en met footwork worden de bewegingen aangeduid die vanuit gehurkte positie worden uitgevoerd.

De battles

Breakdance is een dansvorm die vaak wordt uitgevoerd in een zogeheten Battle. Hierbij proberen een of meerdere deelnemers aan te tonen aan een jury dat zij beter zijn als de andere partij. De jury kan laten zien dat zij een voorkeur hebben voor een danser door te wijzen naar deze persoon. Als de jury het een gelijkspel vindt zal hij de armen over elkaar kruisen. Hierdoor kan dus ook een gelijkspel ontstaan. De dansen moeten dan nog een ronde dansen. Originaliteit is een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van de dansers. Als een danser een move heeft gestolen van een andere danser heeft gestolen noemt men dat “biten”.